De fleste mennesker er vilde med et godt restaurantbesøg. Her ved man, at der er kræset for smagen. Det er sjældent svært for besøgende restaurantgæster at finde frem til, hvad man kan lide af mad og hvad der falder i ens smag. Straks værre bliver det, når man kommer til vinen. Her har mange for vane blot at tage den billigste for at spare penge, eller modsat, tage den dyreste, fordi man går ud fra, det er den bedste. Men sådan bør det ikke være. Det er nemlig vidt forskelligt hvilken vin du bør vælge, afhængigt af, hvad du har bestilt af mad.

Bliv guidet gennem den gode vinoplevelse

På mange restauranter er tjenerne heldigvis velvidende om, hvilken vin man bør vælge til sin mad. Man skal derfor ikke tøve med at spørge om, hvilken vin der bedst kan anbefales, til netop den ret, man har bestilt.

Mange steder har tjenere til med fået kursus i, hvilke vine der passer til de forskellige typer af mad. På flere restauranter vil tjeneren oven i købet selv foreslå en vin, der kan være den bedste til den ret, du har bestilt.

De fleste der kan lide et glas vin i ny og næ er velvidende om, at rødvin ofte høre til de tunge bøffer, mens hvidvinen tager sig bedre ud til de lette sommerretter. Dermed skal man ikke tro, at en hvilken som helst rødvin passer perfekt til en hvilken som helst bøf. Der er stor forskel på de forskellige typer af røde og hvide vine man kan få. Heldigvis kan personalet på mange restauranter fortælle dig, hvorfor en tør vin er bedst til noget mad, mens en sød er bedre til andet.

Vineksperter på hjemmebane

I et lille land som Danmark, er der spækket med restauranter, hvis personale er eksperter i vin. Du behøver ikke engang at befinde dig i den fancy hovedstad, for at besøge restauranter, der kan tage dig med på et vineventyr

Selv i det nordjyske hjørne af Danmark, er der rig mulighed for at finde vineksperter. I den lille og hyggelige by Tversted ved den vestjyske kyst, findes der en håndfuld gode restauranter, hvad end man er til det budgetvenlige måltid eller den helt store middag på fint hotel. Selvom prisen på mad og dertilhørende vin kan svinge alt efter hvor man vælger at spise, står de dygtige tjenere også her til rådighed, når du skal have styr på valget af vin. Også i en by som Lønstrup er der flere gode restauranter at vælge imellem, hvor du kan blive guidet gennem den gode vinoplevelse – endda med havudsigt.

Befinder du dig midt mellem Lønstrup og Tversted, er du sandsynligvis landet i Hirtshals. Kunne du tænke dig en middag eller frokost i særklasse med den helt rette vinmenu, kan du tage et smut forbi Restaurant Lilleheden, hvor mad- og vineksperterne står parate til at møde dig.