Er du en af de mange danskere, som elsker at tage til vinsmagning? Hvorfor så ikke afholde din egen vinsmagning for alle vennerne? Vinsmagning kan være en dyr fornøjelse at deltage i, da arrangørerne ofte tager betaling, men ved at holde din egen vinsmagning, kan du spare en masse penge. I denne artikel kan du finde gode råd til, hvordan du holder din egen private vinsmagning for vennerne.

Det vigtigste af det hele

Det vigtigste, som du skal have styr på i forbindelse med din vinsmagning, er selvfølgevinen. Kontakt din lokale vinhandler eller find en vinspecialist på internettet og hør om, hvad de vil anbefale dig at servere for dine gæster. Under alle omstændigheder bør der måde være hvidvin og rødvin. Rødvin fra Vindoro vil dine gæster med garanti blive imponeret over. Udover disse kan man også vælge at servere en sødlig vin, som for eksempel en dessertvin, således smagsløgene bliver forkælet. På en klassisk vinsmagning bliver der typisk serveret omkring 7 vine, men som vært, er det helt op til dig, hvor mange vine, som du og dine gæster skal smage på.  Når du skal servere din vin, er det vigtigt, at vinen har den helt rigtige temperatur. En tommelfingerregel er, at hvidvin skal serveret koldt og rødvin skal serveret tempereret. Undtagelsen er dog men Pinot Noir, da denne type vin også skal serveres kølig.

Det rigtige udstyr

Til din private vinsmagning skal udstyret selvfølgelig være i orden. Du skal både sikre dig, at du har flotte vinglas, som passer til de forskellige vine. Dertil skal der også serveres lidt vand, så sørg for vandglas og smukke vandkarafler. Du kan eventuelt også investere i en spyttespand, således din vinsmagning fremstår helt professionel.

Den rigtige menu

De fleste vinsmagninger indeholder også en lille menu, som man enten kan spise før, efter eller i mens vinsmagningen står på. Menuen skal selvfølgelig tilpasses alt afhængig af, hvilke vin der bliver serveret. Hvis du servere en tung rødvin, så server gerne kød. Hvis der derimod bliver serveret hvidvin eller rose, så skal menuen helst være let, så her kan der for eksempel serveret fisk eller måske en lækker vegansk ret. Derudover bør du som vært også servere små snacks, som dine gæster kan hapse lidt af, hvis de bliver sultne undervejs. Mange mennesker oplever en udsædvanelig sult, når de drikker alkohol og som vært er det din opgave at sørge for dine gæster.

Vinsmagning med tema

Din vinsmagning kan bære præg af et bestemt tema. Du kan for eksempel servere vine fra e thelt bestemt land. Du kan også prøve noget mere utraditionelt ved at servere vine fra et bestemt år eller årsinterval. På den måde kan du ligeledes pynte op med det givne tema. Så hvis du vælger at servere vine fra Amerika, kan du lave et helt amerikansk tema, hvor der er amerikanske flag og balloner. Som menu skal du selvfølgelig servere brugere, hotdogs eller noget andet som du forbinder USA med.

Dine gæsters vurdering

Når vinsmagningen står på, så sørg for, at du i forvejen har udarbejdet et skema, hvor hver enkelte vin står på. På den måde kan dine gæster lave deres egen vurdering af de vine, som du serverer. På den måde ved de, hvilken vin de skal ud at investere i næste gang, de er på udkig efter en lækker vin.

Med disse tips er din vinsmagning garanteret succes. Næste gang du skal holde et arrangement kan du jo afholde din egen gin eller whiskysmagning. På gastromand kan du finde en udførlig guide til, hvordan du holder din en whiskysmagning for vennerne.