Te er et af naturens egne små vidundere: En sjælevarm nydelse, der passer til næsten enhver lejlighed, uanset årstid eller vejr og som kan tilpasses ethvert behov man kunne have. Allerede 2. århundrede f.Kr blev te i Kina anvendt som medicin mod adskillige sygdomme, både psykiske og fysiske er, og blev samtidigt anset som symbol på velstand og visdom. Især smerter, blev i mange århundrede behandlet med grøn te, hvis antioxiderende stoffer var med til at lindre inflammation af led og muskler, samt styrke immunforsvaret. Te er derfor ikke blot en simpel varm drik, om end smagen alene er nok til at man nemt kan blive fan, det er måderne hvorpå te kan være med til at forbedre folks liv, selv i moderne tid, der gør te så forbløffende.

Te til krop og sjæl

Der findes et ocean af forskellige te-sorter, og selvom det er de færreste der kommer til at se dem alle stå på hylderne i det lokale supermarked, betyder stigende popularitet indenfor køb af te online at det er blevet muligt at bestille enhver tænkelig te-variation til både krop og sjæl. Til de lidt hårde dage hvor ryg og led gør ondt grundet lange dage på kontoret eller en lidt for ihærdig tur til fitnesscenteret, kan brændenælde te være med til at holde hævelse nede, og kan på samme vis som te-sorter der indeholder hibiscus eller rooibos, standse inflammationen i ledende, og hjælpe kroppen med selv at behandle smerten på en naturlig måde.   Te er dog ikke kun god til at lindre kroppens mange skavanker, men kan også være med til at dulme smerten, når det er sindet der har ondt. Grøn og sort te besidder begge store mængder theanin, der anvendes indenfor behandling af angst og depression. Studier har påvist hvorledes theanin hjælper hjernen med at “slappe af” uden bivirkninger såsom træthed og kvalme. Yderligere er te baseret på planten perikon en klar storfavorit – Perikon planten er så effektiv, at læger i b.la. tyskland udskriver den som almen medicin mod angst, tristhed og stress. En stor kop perikon te efter arbejdet med et par skiver citron og lidt honning, er derfor ikke kun en simpel nydelse, men kan hjælpe med at holde humøret højt i stressede perioder.

Alt der kræves, er lidt vand og en smule tid

Omfanget af te-sorter og deres anvendeligheder er utroligt bred, og de fleste af disse sorter er ikke nemme at finde hos den lokale købmand, der næppe har plads til rødkløver-te mod hedeture, eller tempeltræ-te mod tinnitus på sit varelager. Vil man selv gerne forsøge at finde den perfekte te til at bedre hverdagen, anbefales Carstensens tehandel, som har en webshop, hvor kan du kan finde te online, landets største udvalg af te og alverdens smagsoplevelser. Her er det muligt at forsøge sig med nogle af de lidt mere specialiserede te-sorter. Uanset om der er brug for lidt hjælp til at pleje den ømme hals i vintermånederne, lidt afslapning derhjemme eller lindring til de gigtramte led, kan te være med til at bedrer hverdagen for alle dem, der tager sig tid til at finde den helt rigtige slags, der passer til deres særlige behov – og alt der kræves for at teens “magi” virker, er lidt kogende vand og en lille smule tid.